Nopealaina

Sijoitusasunto

Asuntosijoittaminen on erittäin suosittua Suomessa. Monien mielestä asuntosijoittaminen on turvallista ja helppoa, sillä sijoitus on helppo nähdä ja tuntea. Lisäksi sijoitusasunnosta saa kuukausittain rahaa takaisin vuokran muodossa. Asiaa on myös helppo ajatella siltä kantilta että vuokralainen maksaa sinun asuntolainaasi pois.

Asuntosijoittaminen ei kuitenkaan ole niin helppo ja varma tapa tehdä voittoa kuin aluksi luulisi.

Sijoitusasunnon vuokra ja tuotto

Sijoitusasunnon vuokrasta kertyvä voitto saattaa vaihdella erittäin suuresti paikkakunnan mukaan. Asuntoa ostettaessa kannattaa myös huomioida tulevien remonttien tarve, sillä tulevat remontit saattavat nostaa sijoitusasunnon kustannuksia huomattavasti.

Vuokraoven tuottolaskurilla voit laskea helposti paljonko mahdollinen sijoitusasunto tuottaa. Sivulla olevalta kartalta näkee helposti myös muun muassa mikä on alueen vuokrataso sekä sijoitusasunnon mahdollinen vuokratuotto.
Vuokraovi.com - Paljonko sijoitusasuntosi tuottaa?

Asuntosijoittaja

Sijoitusasunnon sijainti

Sijoitusasunnot saattavat olla kannattavia sijoituskohteita kaupungeissa, joissa asuntojen hinnat ovat alhaisia mutta vuokrataso korkeahko. Esimerkiksi Helsinkiä pidetään yleensä huonona paikkana sijoitusasunnolle sen äärimmäisen korkeiden hintojen takia, kun taas taas esimerkiksi Turussa asuntojen hinnat ovat maltillisempia mutta vuokrataso suhteellisen korkea.

Myös hyvällä sijainnilla olevan kiinteistön arvonnousu voi vaikuttaa sijoituksen tuleviin voittoihin.

Sijoitusasunnon verotus

Sijoitusasunnon vuokraamisesta saatava tulo on pääomatuloa. Pääomatulovero on aina 28%, tulojen suuruus ei vaikuta veroprosenttiin.

Vuokratulosta voidaan kuitenkin tehdä verovähennyksiä, jotka vähentävät maksettavien verojen suuruutta. Sijoitusasunnon verotuksessa voidaan vähentää muun muassa asuntolainojen korot, hoitovastikkeet, asunnon kuntoa ylläpitävät korjaukset, vuokranvälityspalkkiot ja kodinkoneiden korjaukset.

mietteliäs nainen

Sijoitusasunnon hyvät puolet

hyvä puoliAsuntoon liittyviä asioita on helppo ymmärtää
hyvä puoliSäännölliset vuokratulot kuukausittain
hyvä puolimelko hyvä tuottotaso
hyvä puoliHyvä sijainti saattaa nostaa sijoitusasunnon hintaa huomattavasti tulevaisuudessa.

Sijoitusasunnon huonot puolet

huono puoliVuokralaiset voivat olla hankalia. Täydellistä vuokralaista ei ole olemassa.
huono puoliAika ajoin sijoitusasunto tarvitsee myös remonttia. Remonttien sivuuttaminen voi laskea asunnon hintaa huomattavasti.
huono puoliSijoitusasuntojen hinnat voivat myös laskea.
huono puoliParhaat sijoitusasunnot viedään yleensä nopeasti käsistä. Jos sijoitus tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on.
huono puoliAsuntosijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä. Pikavoittojen mahdollisuus on äärimmäisen pieni verrattuna esimerkiksi pörssiosakkeisiin.
huono puoliSijoitusasunto saattaa vaatia jatkuvaa huolenpitoa, usein vähintään yhtä paljon kuin oman asunnon ylläpito.

Lisää luettavaa aiheesta

Vuokraturva - Vuokranantajan käsikirja - Vuokranantajan käsikirjasta löytyy paljon tietoa asunnon vuokraukseen ja siihen liittyviin käytäntöihin. Sivusto tarjoaa myös laajasti tietoa asuntosijoittamisesta, verotuksesta ja kaikesta sijoitusasuntoon liittyvästä.

MTV3.fi - Tällainen on tuottava sijoitusasunto - Artikkeli kertoo millaiseen asuntoon kannattaa sijoittaa, jos olet harkitsemassa asuntosijoittajaksi ryhtymistä. Artikkeli on helppolukuinen ja ytimekäs, sekä valaisee minkälainen on hyvä sijoitusasunto.

 

etusivulle

Nopealaina logo