Nopealaina

Fixura - Lainaa yksityiseltä

Fixura on uudenlainen tapa hakea lainaa. Vuonna 2009 perustettu yritys tarjoaa mahdollisuuden hakea lainaa yksityiseltä anonyymisti. Lainanhakija ilmoittaa sivustolle haluamansa lainan ja ehdot. Kun lainahakemus on lähetetty, ilmestyy se sijoittajien nähtäville. Sijoittajina Fixurassa toimivat yksityishenkilöt.

Fixura toimii siis vain välikätenä lainaajan ja sijoittajan välillä.
(Lue lisää: Fixura.fi)

Fixura

Sosiaalinen laina eli vertaislaina

Fixura on vertaislaina, joka yleensä tunnetaan myös nimellä sosiaalinen laina. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että haetaan lainaa yksityishenkilöitä, ja sosiaalinen laina on normaalisti myös esimerkiksi sitä kun lainataan sukulaisilta tai kavereilta.

Vertaislainaan on mahdollista saada parempi korko kuin normaaleille kulutusluotoille, sillä voit itse määritellä haluamasi ehdot hakemallesi lainalle. Vertaislaina on yleensä myös reilumpi ja inhimillisempi tapa hakea lainaa kuin isolta luottoyhtiöltä hakeminen. Fixurasta lainaaminen on anonyymiä joten yksityiset sijoittajat eivät ilmesty ovelle kolkuttelemaan. (Lue lisää kuinka Fixura toimii käytännössä)

Minkälaisia lainoja Fixurasta voi hakea ?

Fixuran kautta voi hakea lainaa 1000 - 10000 euroa. Koska Fixura toimii vain välikätenä eikä itse myönnä lainoja, saattaa lainan saamista joskus joutua odottamaan pidempäänkin sijoittajien innokkuudesta riippuen.

Lainan hakeminen

Fixura toimii siten että lainanhakija määrittelee minkälaisen lainan haluaa: lainasumman, laina-ajan ja korot. Lainanhakija kertoo myös hieman itsestään ja syistä hakea lainaa. Syyt lainaan vaihtelevat suuresti, ja voivat olla esimerkiksi kulutusluotto, autolaina tai vanhojen lainojen takaisinmaksu. Jos ja kun lainahakemus hyväksytään, ilmestyy lainahakemus Fixuran sivuille kohtaan "sijoitukset".

Tämän jälkeen lainanhakijalla on mahdollisuus saada lainaa yksityishenkilöiltä.
Sijoittajat voivat selata lainahakemuksia ja sijoittaa haluamansa summan lainaan. Koko lainan ei tarvitse tulla yhdeltä henkilöltä, vaan lainan sijoittajana voi olla useita yksityishenkilöitä. (Lue lisää tai hae lainaa)

Fixura - Vertaislainan hyvät ja huonot puolet:

hyvä puoliMahdollisesti normaalia paremmat lainaehdot
hyvä puoliVoit itse valita lainaehdot kuten lainan määrän ja koron
hyvä puoliVoit lainata anonyymisti, eikä sijoittaja saa henkilötietojasi
hyvä puoliMahdollista saada suhteellisen suuriakin lainoja
hyvä puoliPalvelu on helppokäyttöinen

huono puoliLainan saamista voi joskus joutua odottamaan
huono puoliLainan saanti riippuu sijoittajien innokkuudesta, eikä aina ole varmaa

 

FixuraLue lisää: Fixura.fi

etusivulle

Nopealaina logo